دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی منزل

همیشه لازم نیست یک طراحی داخلی به شما بگوید که برای طراحی منزل خود چکار کنید اگر خودتان قوانین و نکات طراحی را بدانید به راحتی می توانید کار طراحی منزل خود را انجام دهید.

نکات چیدمان و طراحی

قبل از اینکه نکات چیدمان و طراحی را بیان کنیم ، مهمترین فاکتوری که شما باید بدانید این است که دوست دارید در چه فضا و منزلی زندگی کنید خانه ای به سبک سنتی یا مدرن ، خانه ای رسمی یا در فضایی آرام و دلنشین ، با دانستن این موضوع دیگر میدانید در هنگام خرید دنبال چه چیزی باید بگردید.
نکته دیگر اینکه با توجه به انتخابتان به راحتی می توانید نمونه های اجرا شده در سبک مورد نظرتان را در اینترنت یا اینستاگرام سرچ کنید و از تمامی اینها ایده بگیرید.
تا اینجای کار خیلی راحت بود.

نکته دیگر اینکه چرا قصد دارید طراحی داخلی انجام دهید ؟

مثلا در یک فروشگاه طراحی باید به گونه ای باشد که باعث جذب بیشتر مشتری شود و خرید برای مشتری راحت و دلچسب باشد. در یک بیمارستان باید طراحی به گونه ای باشد که کادر درمان محیط آرامی داشته باشند و با آرامش به بیماران رسیدگی کنند و فضای بیمارستان باید به گونه ای باشد که در بهبود روحیه بیماران تاثیر داشته باشد.طراحی فضای بانک باید به گونه ای باشد که به مراجعین حس امنیت بدهد تا به راحتی کارهای مالی خود را انجام دهند.
و اما فضای داخلی یک خانه باید بسیار امن و دلچسب باشد در خانه همه افراد باید راحت باشند و از صمیمیت و آرامش خانه بالاترین بهره مندی را داشته باشند.

موارد تاثیر گذار در طراحی داخلی

مبلمان

در انتخاب مبل باید بسیار دقت کنید که طرح آن به سبک چیدمان منزل همخوانی داشته باشد. رنگ آن با پرده و رنگ دیوارها و رنگ دیگر وسایل منزل هماهنگی داشته باشد.

قاب عکس و قاب های هنری

هدف از استفاده از قاب عکس و قابهای هنری زیبایی بخشیدن به فضای خانه هست . در انتخاب این قابها هم باید بسیار دقت شود اول اینکه با روحیه افراد خانواده همخوانی داشته باشد و دومین نکته این هست که با دیگر وسایل همخوانی داشته باشد.

نور پردازی و لوستر

یکی دیگر از پارامترهای مهم ،نور پردازی و استفاده از نور و لوستر در منزل هست رنگ نور لامپها، تعداد لوسترها و روشنایی محل و محل قرارگیری لوسترها همه حائز اهمیت هست .

پارتیشن بندی

دیگر فاکتور مهم در چیدمان، پارتیشن می باشد پارتیشن معمولا برای فضاهای بزرگ یا خانه با متراژ بالا می باشد. که فضاهای بزرگ را به قسمت های کوچک تقسیم می کند .
برای اینکار بهتر است فضای ورودی را از پذیرایی جدا کنید . همچنین رارو را از اتاق پذیرایی تفکیک کنید.

رنگ آمیزی

فاکتور بعدی ، که بسیار مهم است رنگ آمیزی دیوارها می باشد . با رنگ آمیزی درست میتوانید جلوه زیبایی به خانه خود بدهید و با انتخاب رنگ درست فضا را بزرگتر جلوه دهید . با انتخاب رنگ و طرح مناسب میتوانید براحتی نواقص خانه را پوشش دهید.

کفپوش

انتخاب یک کفپوش مناسب با سبک دکوراسیون داخلی منزلتان، تاثیر فوق العاده ای در زیبایی منزل شما دارد. اگر منزل شما جایگاه همیشگی مهمان هست میتوانید از پارکت استفاده کنید و اگر میخواهید منزلتان رسمی تر شود از سنگ یا سرامیک باید استفاده کنید.

المان ها و عناصر تزئینی

استفاده از کتابخانه و شلف ها به فضا حالت لاکچری و فرهنگی می دهد.
می توانید به جای استفاده از بخاری و پکیج از شومینه استفاده کنید.
گل های آپارتمانی باعث طراوت و شادابی و انرژی مثبت محیط می شود.البته در انتخاب گلدان می توانید بنا به سبک خانه یتان از گلدانهای کلاسیک یا مدرن استفاده کنید.

انواع سبک دکوراسیون داخلی

اگر قصد دارید خودتان طراحی دکوراسیون داخلی منزلتان را انجام بدهید، لازم است با انواع سبک دکوراسیون داخلی رایج، و اصول و قواعد آن‌ها آشنا شوید تا زمان و هزینه‌های شما بیهوده تلف نشود. گرچه انتخاب رنگ خانه و نوع مبلمان، در نهایت با سلیقه شما انجام می‌شود، اما دانستن اصول اولیه طراحی هر سبک به شما در ایجاد یک هارمونی زیبا از رنگ‌ها و طرح‌ها کمک می‌کند. در ادامه با چند سبک رایج در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی آشنا خواهیم شد.

سبک مدرن

سبک مدرن این روزها پرطرفدارترین سبک دکوراسیون داخلی در ایران است. کوچک شدن خانه‌ها و محدود شدن فضا، محبوبیت این مدل طراحی را دو چندان کرده است. تقارن در این سبک معنایی ندارد و معمولا از رنگ‌های ثابت استفاده می‌شود. البته شما می‌توانید یک رنگ را انتخاب کنید و طیف تیره و روشن همان رنگ را به کار ببرید، اما استفاده از چند رنگ مختلف در طراحی مدرن دکوراسیون داخلی، رایج نیست. در این سبک وسایل اضافی مانند لوسترهای پرزرق و برق و دکوری‌های مختلف دیده نمی‌شود و تمرکز اصلی بر وسایل بزرگ، مثل میز تلویزیون و مبلمان است. فرش‌ها در سبک مدرن تک رنگ یا با طرحی هندسی و ساده و پرده‌ها، ساده و تک رنگ هستند  و به طور کلی از بافت در این سبک خبری نیست. سبک مدرن را معمولا با سبک مینیمالی اشتباه می‌گیرند. اما این دو سبک اجرای دکوراسیون داخلی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. سبک مدرن با وجود سادگی از رنگ استفاده می‌کند و بخش‌های بیشتری از خانه را با اشیا مختلف پر می‌کند. اما در سبک مینیمالی از رنگ سیاه و سفید و طیف این دو رنگ استفاده می‌شود و بیشتر تمرکز بر ایجاد فضای خالی در خانه است. در سبک مینیمالی فقط از وسایل خیلی ضروری به شکل کاملا ساده استفاده می‌شود و باقی اشیا حذف خواهند شد. نقطه اشتراک سبک مدرن و مینیمالی، استفاده از خطوط صاف و شکسته هندسی در طراحی دکوراسیون داخلی است.

سبک اسکاندیناویایی

شاید نام این سبک اجرای دکوراسیون داخلی تابحال به گوشتان نخورده باشد، اما این سبک در کنار سبک مدرن و معاصر، در دسته سبک‌های پرطرفدار قرار دارد. رنگ سفید و رنگ‌های خنثی، اجزای اصلی سبک اسکاندیناویایی هستند. در این سبک از مبلمان ساده و راحت استفاده می‌شود و کفپوش‌هایی با پنل بزرگ، سطح خانه را می‌پوشاند. می‌توانید برای ایجاد تنوع رنگی در فضای خانه از تعداد کمی دکوری با رنگ‌های متفاوت استفاده کنید. همچنین استفاده از چوب با رنگ روشن و گیاهان بزرگ و در کل هر چیزی که حسی از طبیعت داشته باشد، در این سبک دکوراسیون داخلی مجاز است. استفاده از فرش تک رنگ یا با طراحی ساده و هندسی در سبک اسکاندیناویایی به چشم می‌خورد. این سبک برای کسانی که به دکوراسیون ساده اما گرم و صمیمی علاقه دارند مناسب است.

سبک اسکاندیناویایی در دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون انتقالی

سبک انتقالی در حقیقت تلفیق سبک مدرن و سنتی می‌باشد و مناسب افرادی‌ست که استفاده از رنگ در خانه را دوست دارند، اما می‌خواهند خانه ساده‌ای داشته باشند. در اجرای دکوراسیون داخلی به سبک انتقالی می‌توانید از پارچه‌های رنگی و بافت‌دار برای مبلمان و پرده استفاده کنید. استفاده از رنگ‌های گرم مانند طیف قهوه‌ای و رنگ‌های خنثی مانند طیف خاکستری در این سبک مرسوم است. شما می‌توانید رنگ دیوارها را خنثی انتخاب کنید و با چند قاب یا قفسه، دیوار را تزئین کنید. همچنین می‌توانید از فرش‌های شلوغ و با رنگ تیره و مبلمان ساده و راحت استفاده کنید. به طور کلی به جهت تلفیق دو سبک مدرن و سنتی، دست شما در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک انتقالی باز است. اگر به رنگ‌های گرم و دکوراسیون ساده علاقه دارید می‌توانید از سبک میانه قرن نیز در اجرای دکوراسیون داخلی منزل خود استفاده کنید. این سبک از سبک کلاسیک غربی الهام گرفته شده و فضایی ساده و یکدست، اما رنگی و گرم به خانه شما می‌دهد. استفاده از مبلمان و تزئینات ساده و رنگ قهوه‌ای و سفید، چوب و آلومینیوم و وسایلی که خطوط صاف و منحنی ساده دارند از الزامات طراحی دکوراسیون داخلی به سبک میانه قرن است.

سبک دکوراسیون انتقالی

سبک معاصر

برخی از طراحان، سبک معاصر را زیرمجموعه سبک مدرن می‌دانند. اما مهم‌ترین تفاوت سبک معاصر و مدرن، در استفاده از خطوط هندسی‌ست. در سبک طراحی مدرن از خطوط صاف و اشکالی مانند مثلث و مربع استفاده می‌شود. در حالی که استفاده از خصوص منحنی در سبک معاصر رایج است. استفاده از رنگ‌های مختلف در این سبک آزاد است اما بهتر است از رنگ‌های خنثی مانند کرم، قهوه‌ای و سفید برای پایه استفاده کنید و رنگ‌های مورد علاقه خود را در اجزای فرعی مانند دکوری‌ها به کار ببرید. استفاده از بافت طبیعی اشیا و چوب بسیار تیره یا بسیار روشن در این سبک مرسوم است. همچنین در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک معاصر، از فلزات استفاده می‌شود. اما نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که نور، جزء جداناشدنی سبک معاصر است. در انتخاب پرده باید این نکته را در نظر داشته باشید که خانه با سبک معاصر باید نور کافی داشته باشد.

سبک شابی شیک

این سبک را بیشتر از هرچیزی با روحیات زنانه می‌شناسند. فضای خانه‌ای که دکوراسیون داخلی به سبک شابی شیک دارد، با کفپوش‌های سفید و مبلمان و پرده‌های گلدار و شلوغ و رنگ‌های شاد و متنوع، به خانه حس و حالی شاد و زنانه می‌دهد. در سبک شابی شیک می‌توانید از دکوری‌های مجلل یا وسایل وینتیج استفاده کنید. استفاده از پارچه‌های مخملی با رنگ‌های تیره نیز در این سبک دکوراسیون داخلی مرسوم است. با اینکه دست شما در استفاده از پارچه‌های طرح‌دار و تزیینی‌های گلدار  در این سبک باز است، اما اگر خانه شما کوچک است توصیه می‌کنم در استفاده از طرح و رنگ، زیاده‌سروی نکنید. می‌توانید از مبلمانی با چوب سفید و پارچه گلدار و پرده‌های تک رنگ تیره استفاده کنید. یا پرده‌های طرح‌دار و مبلمان ساده با کوسن‌های طرح‌دار را ترکیب کنید. همچنین در این سبک دست شما برای انتخاب طرح‌های مختلف فرش باز است اما فرش‌هایی با طرح های وینتیج و سنتی مناسب‌تر است.

سبک بوهیمیایی

این سبک از دکوراسیون داخلی، این روزها یکی از سبک‌های پرطرفدار در بین جوانان است. شاید به نظر برسد که در خانه‌های شلوغ و پر از رنگ بوهیمیایی، دست شما برای انتخاب هر طرح و رنگی کاملا باز است. اما دقیقا شلوغ بودن محیط باعث می‌شود کوچک‌ترین اشتباهی در رنگ‌بندی و انتخاب دکوری‌ها به چشم بیاید و حتی کل دکوراسیون را خراب کند. در انتخاب تعداد رنگ زیاده‌روی نکنید و حتما از رنگ‌های متناسب استفاده کنید. اگرچه استفاده از رنگ‌های خنثی در این سبک مرسوم نیست، اما با اضافه کردن رنگ سفید به فضای خانه، می‌توانید فضا را دلبازتر کنید. استفاده از مبل‌های تکی با تشک بلند و نرم، مکرومه، کوسن‌های زیاد و طرح‌دار، دکوری‌های آفریقایی و چوب، در اجرای دکوراسیون داخلی به سبک بوهیمیایی مرسوم است. برای زیباتر شدن فضا در این سبک دکوراسیون داخلی، از گیاهان کوچک و بزرگ و پرده‌های نازکی که به خانه نور کافی بدهد استفاده کنید.

سبک مدیترانه‎ای

این سبک به دلیل فضای صمیمی و گرمی که دارد، مورد علاقه ایرانی‌ها می‌باشد. در این سبک از ستون‌های زیاد و منحنی‌های مختلف در سقف و قاب پنجره استفاه شده است. سقف بلند و بالکن‌های بزرگ، ویژگی‌های دیگری هستند که خانه شما را برای سبک مدیترانه‌ای آماده می‌کنند و در واقع بخشی از اجرای دکوراسیون داخلی به سبک مدیترانه‌ای، وابسته به معماری داخلی خانه است. اما اگر پنجره‌های خانه شما طاقی قوسی شکل ندارد نگران نباشید. می‌توانید این طاقی را با میخ به اطراف پنجره وصل کنید. استفاده از رنگ‌های کرم و قهوه‌ای و خاکستری و قهوه‌ای مایل به سرخ، در سبک دکوراسیون داخلی مدیترانه‌ای مرسوم است. مبلمان در این سبک باید بزرگ و کمی سلطنتی باشد. همچنین در این سبک می‌توانید از مجسمه های بزرگ و گل سرخس استفاده کنید.

سبک مدیترانه ای در دکوراسیون داخلی

سبک ساحلی

سبک ساحلی مخصوص افرادی‌ست که رنگ‌های شاد و متنوع را دوست دارند، اما شلوغی سبک بوهیمیایی را نمی‌خواهند. تفاوتی ندارد که خانه شما پنجره‌ای رو به ساحل دارد یا نه. شما می‌توانید با استفاده از رنگ‌های شاد ساحلی از جمله سبز و آبی روشن، خاکی و صورتی، به خانه خود حال و هوایی ساحلی بدهید. استفاده از مبلمان راحتی و تابلوهایی از ساحل‌های روشن، فضای خانه شما را زیباتر می‌کند. چوب و گیاهانی که برگ‌های بزرگ دارند، پرده‌های نارک با رنگ‌های شاد و میزان کافی نور، از الزامات سبک ساحلی می‌باشد. اگر به فضاهای ساده و شاد علاقه دارید می‌توانید برای اجرای دکوراسیون داخلی خانه خود از سبک روستایی نیز بهره ببرید. تفاوت مهم سبک روستایی با سبک ساحلی، در استفاده بیشتر از چوب است. در دکوراسیون داخلی به سبک روستایی، کفپوش‌ها، سقف، شومینه و بعضا دیوارها، از چوب ساخته می‏شوند.

بجز سبک‌هایی که گفته شد، می‌توانید از انواع سبک‌های دیگر دکوراسیون داخلی که این روزها کمتر مرسوم هستند نیز استفاده کنید. سبک سنتی، صنعتی، سلطنتی هالیوودی و سبک آرت دکو، از جمله سبک‌هایی هستند که به دلیل کوچک بودن خانه‌های امروزی، چندان برای دکوراسیون داخلی منزل مناسب نیستند. اما در صورت علاقه، شما می‌توانید در اجرای دکوراسیون داخلی منزل خود از این سبک‌ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که نیازی نیست برای تمام بخش‌های خانه از یک سبک واحد استفاده کنید. شما می‌توانید برای آشپزخانه خود از یک سبک و برای پذیرایی از سبک دیگر استفاده کنید. هر کدام از اتاق‌ها و بالکن نیز می‌توانند سبک خاص خود را داشته باشند.

تمامی نکاتی که در این مطلب ارائه دادیم برای چیدمان منزلتان بسیار کارایی دارد و در بهبود و گرمی و دلنشینی منزلتان بسیار تاثیر گذار است.